Historie

Het tuindersbloed zit al meer dan een eeuw in de familie van der Burg. De opa van Hans was tomatenkweker en had zes “pijpen”, want toen werd er nog niet over meters gepraat. Omgerekend was dat ongeveer twee hectare. De vader van Hans is in 1974 overgegaan op de rozenteelt. In 1980 zijn Hans, zijn broer Siem en vader Aad een firma geworden.

De opa van Simone had een boerderij en haar vader heeft in 1962 op één hectare een kas gebouwd. Tot 1978 heeft hij er diverse groenten en kerststerren geteelt en vanaf 1978 rozen. Naast haar school en later haar werk, werkte Simone daar in het weekend en tijdens vakanties.

In 1986 hebben Hans en Simone een deel van de kas van de vader van Hans overgenomen en een stukje bijgebouwd met daarbij een eigen verwerkingsruimte en ketelhuis. Zij zijn toen samen verder gegaan onder de naam VOF J.A. van der Burg. In 2005 is er uitgebreid en werd het teeltoppervlak 2 hectare. Vanaf 2005 stond de witte grootbloemige roos Avalanche+.

In 2020 is er afscheid genomen van de Avalanche+ rozenstruiken. Vanaf nu gaan we ons, na 40 jaar rozen te hebben gekweekt, richten op tuin- en terrasplanten. Na drie generaties in de rozen actief te zijn geweest, hebben wij besloten verder te gaan in de potplanten mandevilla, skimmia en stamroos onder de naam Bright Plants. Samen met zijn ouders Hans en Simone runt Donny van der Burg deze firma.